Buhur25 Uzun Vadeli Yatırım İzleme Listesi 02 Mayıs 2017

Uzun Vadeli Yatırım için hisse izleme listemi 2010 yılından itibaren devam ettiriyorum.
İzleme listesindeki hisse sayısı, önceki yıllarda değişik sayılarda olsa da son dönemde Temettü25 endeksi (XTM25) ile de getiri kıyaslaması nedeniyle 25 sayısında sabitlendi.
Bu sayının ideal yüksek beklentili hisse sayısıyla da örtüştüğünü düşünüyorum.
Ayrıca 5-10 gibi düşük sayıda olmaması da yatırımcıya hisse seçme imkânı veriyor, böylece herkes yaptığı yatırımdan hisse tercihlerinden kendi sorumlu oluyor.
Buhur25’te performansını şimdilik düşük gördüğüm hisseler yerine daha iyi olmasını beklediğim hisselere yer vereceğim.
Kadro dışı kalan hisseler de bundan sonra gidişatlarında iyileşme olabilir elbet ama ben şansı başkalarına vermiş olacağım sadece; yoksa bu hisseler kötü demek istemiyorum.
Dinlenmeye saha kenarına aldığım hisseler Galatasaray, Fenerbahçe, Beşiktaş gibi üç büyüklerde forma giymiş bir oyuncu gibi her daim değerli olurlar, çünkü bunlar ne de olsa Buhur25’te forma giymiştir. Hatta bazı eski Buhur25 güncellemelerinde olduğu gibi gidişata göre çıkan bu hisselerden bazıları geri forma giyme şansı da kazanabilirler.
Buhur25’te bu güncellemede üç oyuncu yer değişikliği yapacak:

Çıkan Hisse -> Giren hisse

*AKCNS 12,29 TL –> AKSA 10,61 TL (yerine geçtiği hisse AKCNS yılbaşından bu yana % -1,36 kayıpta olduğu için AKSA’ın Buhur25 başlangıç fiyatı: 10,75 TL)
*PETUN 10,41 TL –> ORGE 9,26 TL (yerine geçtiği hisse PETUN yılbaşından bu yana % 0,10 primli olduğu için ORGE’nin Buhur25 başlangıç fiyatı: 9,25 TL)
*PNSUT 15,30 TL SISE 4,46 (yerine geçtiği hisse PNSUT yılbaşından bu yana % -3,47 kayıpta olduğu için SISE’nin Buhur25 başlangıç fiyatı: 4,61 TL)
.
.
.
Uzun Vadeli Yatırım için güncel (02 Mayıs 2017) izleme listesi Buhur25:
ASELS, ORGE, BRISA, HEKTS, ARCLK, TTRAK, KORDS, FROTO, OTKAR, ANACM, TOASO, ALGYO, TUPRS, BRSAN, EGEEN, AKSA, CIMSA, ADANA, BOLUC, ISYAT, SISE, DESPC, ECILC, PETKM, SODA.

.
NOT: Hisseler, sıralama yapılmadan rastgele yazılmıştır.

10 Comments

  1. Halil Hocam,

    Bakiyorumda Yasar Holding yoneticisinin referandum sonrasi yaptigi yorum ve sonrasi gelen boykotlar sizin izleme listesini bile degistirdi.

    bol kazanclar.

  2. Hocam Merhaba, Borsada uzun vade yatırım ile ilgili size danışmak istediğim bir durum var.. Uzun vade için iki gün önce Buhur25 içerisinde bulunan petkm, hekts, soda ve anacm ile birlikte Aselsan hissesi aldım. Ancak düzenli alım için nasıl hareket edeceğimi bilemiyorum. Hisse fiyatı artsa da bu hisselerden mümkün olduğunca her ay toplasam mı yoksa düşüşleri mi beklemeliyim ? Bir de minimum alım sizce ne kadar yapmalıyım (Ortalama 1500-2000 gibi bir bütçe ayırabileceğimi öngörüyorum)? Ayrıca temettü ve sermaye artırımlarında da bu hisselere yatırım yapmayı sürdüreceğim. Eğer mümkünse bana bu konuda görüşlerinizi iletebilirseniz çok sevinirim.

    • Düzenli alım sağlıklı olur, alım zamanı trend desteğine yakın olanlara öncelik verilebilir.
      Miktarın önemi yok bu kişiye göre değişir haliyle.
      Düşüşleri beklerseniz çoğu zaman fırsatları kaçırabilirsiniz.
      Çünkü bu tarz hisseler genelde trendi iyi yatırımcı dostu hisseler.

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir