Buhur25 Uzun Vadeli Yatırım İzleme Listesi 08 Ekim 2018

Uzun Vadeli Yatırım (UVY) için hisse izleme listemi 2010 yılından itibaren devam ettiriyorum.
İzleme listesindeki hisse sayısı, önceki yıllarda değişik sayılarda olsa da son dönemde Temettü25 endeksi (XTM25) ile de getiri kıyaslaması nedeniyle 25 sayısında sabitlendi.
Bu sayının orta ve uzun vadede ideal yüksek beklentili hisse sayısıyla da örtüştüğünü düşünüyorum.
Ayrıca 5-10 gibi düşük sayıda olmaması da yatırımcıya hisse seçme imkânı veriyor, böylece herkes yaptığı yatırımdan hisse tercihlerinden kendi sorumlu oluyor.

Güncellemede amaç Buhur25 performansını artırmak olduğu için kadro dışı kalan hisseler olumsuz demek istemiyorum fakat yerine geçecek hisselere göre yeterince primli veya ekstra beklenti olmadığı şeklinde yorumlanmalı ve bu hisse neden çıktı gibi, hisse özelinde sebep aranmamalı.

Dinlenmeye, saha kenarına aldığım hisseler Galatasaray, Fenerbahçe, Beşiktaş gibi üç büyüklerde forma giymiş bir oyuncu gibi her daim değerli olurlar, çünkü bunlar ne de olsa Buhur25’te forma giymiştir. Hatta bazı eski Buhur25 güncellemelerinde olduğu gibi gidişata göre çıkan bu hisselerden bazıları geri forma giyme şansı da kazanabilirler.

Buhur25’te bu güncellemede bir oyuncu yer değişikliği yapacak.
AKSEN saha kenarına alınırken DESPC, Buhur25 kadrosuna dahil oluyor.
.
Çıkan Hisse → Giren Hisse

*AKSEN 3,95 TL → DESPC 2,72 TL (DESPC’in Buhur25’e giriş değeri 3,18 TL*)
*AKSEN’nin yerine geçtiği hisse ile beraber toplam kaybı -14,68 % olduğu için bu zararı, yerine giren DESPC satırına eklendiğinde Buhur25 getiri hesabında DESPC’in Buhur25’e giriş değeri 3,18 TL üzerinden hesaplanacaktır.
.
Uzun Vadeli Yatırım (UVY) için güncel (08 Ekim 2018) izleme listesi Buhur25:
.
*Hisseler, alfabetik sıraya göre yazılmıştır.
.
AKSA, ANACM, ARCLK, ASELS, AYGAZ, CIMSA, DESPC, ECILC, EGEEN, FROTO, HEKTS, KAREL, KORDS, KOZAL, PARSN, PETKM, SASA, SISE, SODA, THYAO, TOASO, TRKCM, TTRAK, TUPRS, YUNSA

One comment

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir