Buhur25 Uzun Vadeli Yatırım İzleme Listesi 11 Mayıs 2018

Uzun Vadeli Yatırım (UVY) için hisse izleme listemi 2010 yılından itibaren devam ettiriyorum.
İzleme listesindeki hisse sayısı, önceki yıllarda değişik sayılarda olsa da son dönemde Temettü25 endeksi (XTM25) ile de getiri kıyaslaması nedeniyle 25 sayısında sabitlendi.
Bu sayının orta ve uzun vadede ideal yüksek beklentili hisse sayısıyla da örtüştüğünü düşünüyorum.
Ayrıca 5-10 gibi düşük sayıda olmaması da yatırımcıya hisse seçme imkânı veriyor, böylece herkes yaptığı yatırımdan hisse tercihlerinden kendi sorumlu oluyor.

Güncellemede amaç Buhur25 performansını artırmak olduğu için kadro dışı kalan hisseler olumsuz demek istemiyorum fakat yerine geçecek hisselere göre yeterince primli veya ekstra beklenti olmadığı şeklinde yorumlanmalı ve bu hisse neden çıktı gibi, hisse özelinde sebep aranmamalı.

Dinlenmeye, saha kenarına aldığım hisseler Galatasaray, Fenerbahçe, Beşiktaş gibi üç büyüklerde forma giymiş bir oyuncu gibi her daim değerli olurlar, çünkü bunlar ne de olsa Buhur25’te forma giymiştir. Hatta bazı eski Buhur25 güncellemelerinde olduğu gibi gidişata göre çıkan bu hisselerden bazıları geri forma giyme şansı da kazanabilirler.

Buhur25’te bu güncellemede bir oyuncu yer değişikliği yapacak.
BRISA saha kenarına alınırken AKSEN, Buhur25 kadrosuna dahil oluyor.
.
Çıkan Hisse → Giren Hisse

*BRISA 6,18 TL → AKSEN 3,94 TL (AKSEN Buhur25’e giriş değeri 4,63 TL*)
*BRISA’nın yılbaşından bu yana zararı -14,99 % olduğu için bu zararı, yerine giren AKSEN satırına eklendiğinde Buhur25 getiri hesabında AKSEN’nin Buhur25’e giriş değeri 4,63 TL üzerinden hesaplanacaktır.
.
Uzun Vadeli Yatırım (UVY) için güncel (11 Mayıs 2018) izleme listesi Buhur25:
.
*Hisseler, alfabetik sıraya göre yazılmıştır.
.
AKSA, AKSEN, ALKA, ANACM, ARCLK, ASELS, AYGAZ, CIMSA, DESPC, ECILC, EGEEN, FROTO, HEKTS, KAREL, KORDS, PARSN, PETKM, SASA, SISE, SODA, TOASO, TRKCM, TTRAK, TUPRS, YUNSA

12 Comments

  1. Peki hocam ben portfoyüme bir petrol şirketi koymak istiyorum. Petkimle Tupraş arasında kararsızım. Uzun vadede hangisi daha iyi sizce?

  2. Cevaplariniz icin sağolun hocam ?Petkim, Hektaş, Aselsan, Sasave Ereğli’de birikim yapmak istiyorum. Ereğlinin buhur25’te olmamasının sebebi nedir hocam?

    • EREGL eski Buhur oyuncusu, yok sayılmaz.
      Sayı 25 ile sınırlı olunca illa ki birileri dışarda kalıyor.

      • Değerli yorumlariniz icin cok teşekkür ederim. Sizi 2014ten beri takip ediyorum. Ama yeni yeni başladım yatırıma. Inşallah hep takip edicem. Sağlıcakla kalın hocam ?

  3. Merhaba Hocam,

    Uzun vadede THY’nin sizin listenizde olmamasının nedeni nedir?

    Saygılarımla,

    • Önceden vardı Buhur’da THYAO, sonra temettü / bedelsiz durumunda gelişme olmaması ve Dolar/TL hareketi ile liste dışı kalmıştı.
      Fakat yine de izliyoruz Buhur25’te olmasa da…

  4. Hocam nacizane bir ricam olacaktı. Buhur25 Uzun vadeli izleme listenizi oluştururken şirketlerin temettü verimliliği sıralamasını da yapar mısınız?

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir