Buhur25 Uzun Vadeli Yatırım İzleme Listesi 14 Aralık 2017

Uzun Vadeli Yatırım (UVY) için hisse izleme listemi 2010 yılından itibaren devam ettiriyorum.
İzleme listesindeki hisse sayısı, önceki yıllarda değişik sayılarda olsa da son dönemde Temettü25 endeksi (XTM25) ile de getiri kıyaslaması nedeniyle 25 sayısında sabitlendi.
Bu sayının orta ve uzun vadede ideal yüksek beklentili hisse sayısıyla da örtüştüğünü düşünüyorum.
Ayrıca 5-10 gibi düşük sayıda olmaması da yatırımcıya hisse seçme imkânı veriyor, böylece herkes yaptığı yatırımdan hisse tercihlerinden kendi sorumlu oluyor.
Buhur25’te performansını şimdilik düşük gördüğüm hisseler yerine daha iyi olmasını beklediğim hisselere yer vereceğim.
Kadro dışı kalan hisseler de bundan sonra gidişatlarında iyileşme olabilir elbet ama ben şansı başkalarına vermiş olacağım sadece; yoksa bu hisseler kötü demek istemiyorum.
Dinlenmeye, saha kenarına aldığım hisseler Galatasaray, Fenerbahçe, Beşiktaş gibi üç büyüklerde forma giymiş bir oyuncu gibi her daim değerli olurlar, çünkü bunlar ne de olsa Buhur25’te forma giymiştir. Hatta bazı eski Buhur25 güncellemelerinde olduğu gibi gidişata göre çıkan bu hisselerden bazıları geri forma giyme şansı da kazanabilirler.
Buhur25’te bu güncellemede iki oyuncu yer değişikliği yapacak, fiyatlardaki teknik durumlara göre önümüzdeki süreçte güncelleme tekrar yapabiliriz.
ADANA ve OTKAR saha kenarına alınırken AYGAZ ve YUNSA, Buhur25 kadrosuna dahil oluyor.

Çıkan Hisse → Giren Hisse

*ADANA 5,89 TL → AYGAZ 14,85 TL (yerine geçtiği hisse ADANA yılbaşından bu yana +2,61 % artıda olduğu için AYGAZ’ın Buhur25 başlangıç fiyatı: 14,47 TL)
*OTKAR 122,20 TL → YUNSA 4,08 TL (yerine geçtiği hisse OTKAR yılbaşından bu yana -6,48 % ekside olduğu için YUNSA’nın Buhur25 başlangıç fiyatı: 4,36 TL)
.
.
.
Uzun Vadeli Yatırım (UVY) için güncel (14 Aralık 2017) izleme listesi Buhur25:
.
Hisseler, alfabetik sıraya göre yazılmıştır.
.
AKSA, ANACM, ARCLK, ASELS, AYGAZ, BRISA, BRSAN, CIMSA, DESPC, ECILC, EGEEN, FROTO, HEKTS, ISYAT, KORDS, ORGE, PARSN, PETKM, SISE, SODA, TOASO, TRKCM, TTRAK, TUPRS, YUNSA

8 Comments

  1. sayın hocam yeni izleme listeniz hayırlı olsun emeğinize sağlık, hocam bu listeden 4 hisse seçip uzun vade bekliycem nasipse, uzun vade düşüneceğim için 25 i içinde alım zamanı ve fiyatı olarak hepsi olur diyebilir miyiz hocam,

  2. Sayın hocam tüm çalışmalarınız için canı gönülden teşekkür ederim.
    Hocam benim portföyümde Cimsa FROTO ADANA ECILC BRİSA VE ASELS var sizin son buhur25 te ADANA yok acaba Adana alımlarimi azaltmaliyim yoksa satıp başka bir hissemı almalıyım bilemedim bu arada uv yatırımcısiyim inşallah 15 yıl hedefim var birde çok acemiyim sayenizde uv ile tanıştım ilginiz için teşekkür ederim

    • Bu karar sizin olmalı.
      Hisse Buhur’dan çıksa da sonuçta Buhur’da forma giydi, değeri belli.
      Biz daha iyi performans beklediklerimizi ilk 25’e almaya çalışıyoruz sadece.

  3. Halil hocam,

    Bizim gibi OTOKAR’a gönül verenleri üzen bir karar ama yapacak bir şey lok 🙂
    TOASO mu FROTO mu derken son kararım olan hisse listeden çıktı. Şirketi arayıp bunun bilgisini vermek lazım, iyi çalışsınlar ki tekrardan hak etsinler.

    • 🙂 Hayırlısı diyelim.
      Buhur25’ten çıksa da sonuçta yılların OTKAR’ı bu, uzun vadeli trendi düşe kalka yine sıkıntı olmaz diye düşünüyorum.
      Bizim amaç Buhur25 getirisi adına en iyi performansı yakalamak olduğu için böyle bir yolu seçtik.

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir