Buhur25 Uzun Vadeli Yatırım İzleme Listesi 16 Mart 2017

Uzun Vadeli Yatırım için hisse izleme listemi 2010 yılından itibaren devam ettiriyorum.
İzleme listesindeki hisse sayısı, önceki yıllarda değişik sayılarda olsa da son dönemde Temettü25 endeksi (XTM25) ile de getiri kıyaslaması nedeniyle 25 sayısında sabitlendi.
Bu sayının ideal yüksek beklentili hisse sayısıyla da örtüştüğünü düşünüyorum.
Ayrıca 5-10 gibi düşük sayıda olmaması da yatırımcıya hisse seçme imkânı veriyor, böylece herkes yaptığı yatırımdan hisse tercihlerinden kendi sorumlu oluyor.
Buhur25’te performansını şimdilik düşük gördüğüm hisseler yerine daha iyi olmasını beklediğim hisselere yer vereceğim.
Kadro dışı kalan hisseler de bundan sonra gidişatlarında iyileşme olabilir elbet ama ben şansı başkalarına vermiş olacağım sadece; yoksa bu hisseler kötü demek istemiyorum.
Dinlenmeye saha kenarına aldığım hisseler Galatasaray, Fenerbahçe, Beşiktaş gibi üç büyüklerde forma giymiş bir oyuncu gibi her daim değerli olurlar, çünkü bunlar ne de olsa Buhur25’te forma giymiştir. Hatta bazı eski Buhur25 güncellemelerinde olduğu gibi gidişata göre çıkan bu hisselerden bazıları geri forma giyme şansı da kazanabilirler.
Buhur25’te bu güncellemede daha önce vurguladığım gibi bir oyuncu yer değişikliği yapacak.
Yeni oyuncu ECILC, temettü verimi ve uzun vadeli yükselen trendiyle şimdiye kadar Buhur25’te olmayan sağlık sektörünü temsil edecek.
Saha kenarına aldığımız oyuncu ise zayıf performans ve cılız temettü verimi ile GOODY.

Çıkan Hisse -> Giren hisse:
1) GOODY 3,60 TL –> ECILC 3,37 TL (yerine geçtiği hisse GOODY yılbaşından bu yana % 2,56 primli olduğu için ECILC’ın Buhur25 başlangıç fiyatı: 3,25 TL)
Not: GOODY yılbaşına göre % 2,56 primli olduğu için ECILC, Buhur25’in yıllık performans hesabında getiri hesabının sürekliliği için % 2,56 aşağıdan 3,25 TL’den girecek kadroya.

Uzun Vadeli Yatırım için güncel (22 Şubat 2017) izleme listesi Buhur25:
ASELS, PETUN, BRISA, HEKTS, ARCLK, TTRAK, KORDS, FROTO, OTKAR, ANACM, TOASO, ALGYO, TUPRS, BRSAN, EGEEN, AKCNS, CIMSA, ADANA, BOLUC, ISYAT, PNSUT, DESPC, ECILC, PETKM, SODA.

NOT: Hisseler, sıralama yapılmadan rastgele yazılmıştır.

2 Comments

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir