2018 Buhur25 Bedelsiz ve Temettü Verimi

Temettü ve bedelsiz sermaye artırımı kararları geldikçe tabloyu güncellemeye çalışacağız.
Kuzu verimi bol bir yıl olsun, sağlık ve huzurla…

Temettü ile ilgili her türlü sorunuz için:
http://halilbuhur.com/temettu-nedir.html

39 Comments

  1. Hocam,bir süredir paylaşımlarınızı izliyor ve hizmetlerinizi takdir ediyorum.51 yaşındayım ve uvy ye başlamak istiyorum.Kendime göre şirketleri ve temettü geçmişlerini inceleyerek,bir portföy oluşturdum.Amacım portföyün temettü getirisini maksimize etmek.Portföyümün birçok şirketi sizin buhur 25 listesinde de var.EREGL,TUPRS,AYGAZ,PETUN,CIMSA,ADANA,AKSA,HEKTS,SODA,KORDS,PETKM,AKGRT,SISE,EGEEN,TTRAK,ASELS.Sormak istediğim,bu senetlerden eşit miktarlarda mı alsam daha yüksek performans elde ederim,yoksa içlerinden 5,6 tanesini seçip,daha fazla lot alırsam mı?Aslında fazla hisse seçmek istememin nedeni,bu hisselerden,bazılarının bedelsiz verebilme ihtimalinden faydalanabilmek.Yani 2 hisseden çokça lot alırsınız,ama bedelsiz vermezler.Çok hisseden azar,azar alırsınız,belki arada bedelsiz de piyangodan çıkar.Görüşünüz benim için çok değerli.Yardımcı olmanızı rica ediyorum.Kolay gelsin.

    • Beklentinizin yüksek olduğu ilk 4-5 hisseye ağırlığı kaydırırsanız portföy verimi daha yüksek olur.
      Bol kazançlar.

  2. EREGL,TUPRS,AYGAZ,PETUN,CIMSA,ADANA,AKSA,HEKTS,SODA,KORDS,PETKM,AKGRT,SISE,EGEEN,TTRAK,ASELS.

  3. SISE,EGEEN,TTRAK,ASELS.

    Yorumlar,yandaki bölümün altında kaldığından tekrar yazdım.

  4. Çok kısa bir süre önce borsa ile tanıştım, benim için bir çok konuda bilgi edinebileceğim bir alan oldu. Sitenizi de borsa ile tanıştığımdan beri takip ediyorum. Bu 2018 temettü listenizi buhur25 e ait temettü bilgileri geldikçe güncelleme şansınız olabiliyor mu? Paylaşımlarınız ve emeğiniz için çok teşekkür ederim.

  5. Hocam merhabalar benim temettü yatırımclığı ile ilgili birkaç sorum olacak cevaplandırırsanız çok mutlu olurum.

    1-Hocam ben uzun vadeli temettü yatırımcısı olmak istiyorum.Buhur25 hisselerini inceliyorum aklıma takılan bir soru şu; mesela hisse29 martta temettü dağıtacak ben bu temettüden yararlanmak için ve hisseden uzund dönemde kar yapabilmek ıcın temettü dağıtımına yakın bir zaman kala bu hisseyi almam doğru olur mu?

    2-Buhur25 hisselerinin temettü tariheri acılanmıs cogu nisan mayıs aylarnda temettülerini ödeyecekekler,2018 yılı için başka temettü ödenmeyecekmı ödemelr yılda sadece birkez mi oluyor?

    3-Örneğin hisseyi aldım temettüden önce ve temettüden faydalandım hisseye 10 tl den gırdıgımı varsayalım. 2 sene gecmesıne ragmen hisse 9-10 bandında gidiyor ama temettü dağıtıyor hisse fıyatı yukselmıyor bu hissede kalmak doğru bir yol mu sırf temettü alıyorum dıye?

    4-Bir diğer konu ise hisseye uzun vadeli yatırımclı olarak girdim diyelim ancak hisse aldıktan 3-4 ay sonra birden 10 tl den 19 tl lere cıktı dıyelım bu hisseden al sat yapıp hıc kar almayacakmıyım hep uzun vadede mi kalmalıyım bunlara neye göre karar verecegız?

    5-Bir merak ettıgım ıse, buhur25 2017 tablosuna baktığımda ortalama net verim %5.41 yazıyor. Bu şu mu demek oluyor ; tüm bu hisselerden temmuz 31 itibari ile %5.41 getiri kazandım mı demek oluyor?

    Bu sorularıma zamanınız olduğunca cevap alabılırsem cok mutlu olurum hocam.İyı calısmalar.

    • Sorularınızın çoğunun cevabı Temettü Bedelsiz başlığında var orayı inceleyin.
      Yukarı prim yoksa temettüye rağmen hoş değil tabii, sürekli böyle ise değiştirmek gerekir hisseyi.
      Çok primli ise satıp bekleme de sizin vereceğiniz bir karar, benim yöntemim ise temel analiz bozulmadıkça taşımaya devam ederim.
      Ortalama temettü verimi %5 demek, o temettülerle hisse aldığınızda lot sayınız %5 artar demek.

      • o %5 olayında yanı artan hisse adedı %5 anladım hocam ben getırı olarak dusunmustum.cok teşekkür ederım ıyı calısmalar

  6. Hocam birsey kafama takıldı cevaplarsanız sevınırım;

    Hocam sımdı SODA hissesinin temettü + bedelsiz verimi %15 diyor ya bunun getırısı su sekılde mı hesaplanıyor? ; mesela 1000 adet hisse var elimde hıssenın suankı degerı 4.95 , 1000/4.95=202 adet hissem var. Bu %15 getırı sağlayacak bana 202x%15 = 30.2 , yani 30.2 adet hisse alabilecek konuma mı gelmıs olacağım? bunu bir türl, anlayamadım

    • kafam karışmış hocam aprdın duzeltıyorum, 1000 hissem var %15 getısı var yanı bana ılaveten 150 hisse mi olacak? kusura bakmayın hata ıcın dalmışım bır an

      • Getiri değil, buradaki temettü verimi, lot sayınızın artma oranıdır.
        Hisse fiyatı artarsa o zaman getiri olur.
        Temettü Yatırımcılığı yazımı tekrar okursanız geniş açıklaması var bunların.

  7. Halil Bey, merhabalar. Sitenize yeni üye oldum. UVY hakkındaki düşünceniz çok hoşuma gitti. Çok pimpirikli biri olmamla birlikte temettü verimini de dikkate alarak en az 10 yıllık sürecek şöyle bir portföy oluşturmayı planlıyorum:

    1. TUPRS % 25
    2. TTRAK % 25
    3. CIMSA % 10
    4. AYGAZ %10
    5. AKSA %10
    6. ASELS %20

    Sizce hisse senedi sayısını düşürmeli miyim? İki veya üç yıla kadar yaklaşık 80-100 bin lirayı yukarıdaki oranlarda bu hisselere yatırmayı düşünüyorum. Alımları ise temettü ödeme tarihi sonrası toplu olarak yapmak istiyorum. Bakalım zaman ne gösterecek?

    • Hayırlı olsun, gayet ideal sayı.
      Bundan sonrası sabır ve istikrarla biriktirmek.

  8. Halil Hocam, öncelikle İos uygulaması için teşekkür ederiz. Çok güzel bir uygulama olmuş.

    Uygulamayla ilgili bir sıkıntımız var. Bedelsiz ve temettü tablosu resim formatında. Biz görme engelli kullanıcılar bu tabloyu okuyamıyoruz. Acaba bu tabloyu daha erişilebilir bir formata çevirebilir misiniz?

  9. Halil bey Eczacı ilaç taki som durum nedir acaba 10 aydır düşüyor bir sıkıntı varmı dinlendirellim mi yoksa toplamaya devammı

    • Endeks hoş değil, bilanço beğenilmedi, üstüne temettü de zayıf geldi, normal yani böyle olması.

  10. Halil bey sizce eczacı ilacı bırakıp temettüsü daha sağlam kağıda geçsem birde geçerken bu kağıdı olduğu gibi bırakmalı mı yoksa satıp bunun parasıyla geçmek mi daha mantıklı olur.

    • Sizin vereceğiniz bir karar bu.
      Al ya da sat dememiz doğru olmaz.
      Beklentinizin yüksek olduğu bir hisse varsa olabilir tabii ama bu kararı siz vermelisiniz.

  11. Halil bey biz o kadar bilsek zaten hallederizde bilmediğimizden sizin bilgilerinizden faydalanmak istiyoruz.Örneğin Eczacı İlaç’ı TÜPRAŞ veya AKSA ile değiştirmek uygun olurmu?
    Yinede cevap yazdığınız için teşekkürler. İyi çalışmalar

  12. Merhaba Halil Bey,Uzun araştırmalar ve sizinde destekleriniz sayesinde al-sat yapmaktan,uvy başladım.Kendime göre buhur25 ten seçtiğim hisselerin sayısı 12 yi buldu ve hepsinden alıp zamanla azaltırım diye düşünüyorum.Size sormak istediğim birkaç soru olacak. 1- Elimde yüksek miktarda para var ve bunu nasıl uvy çevireceğimi tam çözemedim.Zamana bırakıp, fiyat düştükce alsam düşeceğinin garantisi yok.Buradan alsam, ya düşerse sonrada yüksek ortalamadan girmiş oluruz diye tereddüt ettim.Sizce nasıl yapmalıyım? 2- Temettü sonrası hesaba geçecek parayı hesaplarken,birçok yerde farklı formüller ile karşılaştım.En son sizin verdiğiniz “net temettü rakamı” nı elimdeki hisse adedi ile çarpıp buldum.Vergi kesintisi sonrası hesaba yatacak miktar da bu olsa gerek,hesabım doğru mudur? 3- UVY için 12 hisse ile başlayıp,zamanla 6-7 ye düşürmemin (kazanç yönünden) bir sakıncası var mıdır? 4- Araştırmalarımda ,Temettü getirisinin her geçen gün daha da kötüye doğru gittiği ,eskisi gibi olmadığı yönünde bir izlenim edindim,çok tecrübem olmadığı için bu konuda fikirleriniz de öğrenmek isterim. En son olarak borsa TL bazında 2017 de çok yükseldi gibi,biraz düzeltme yapması normal sanırım.Ancak dolar bazlı yükselme yok gibi.Alım yaparken TL bazlı mı Dolar bazlı mı düşünerek yola devam etmeliyiz?
    Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim.İyi çalışmalar.

    • 1. Yönteminiz mantıklı en iyisi UVY , alım zamanlamasını alacağınız hisselerin teknik olarak uygun alım seviyesinde olduğu zamanlarda kademeli almak en güzelidir.
      Bu şekilde olası her iki yön için de ortalama maliyet yapılmış olur.
      2. Yaptığınız doğru, net temettü * lot sayısı.
      3. Hisse sayısı zamanla doğal olarak düşecektir, verimlilere ağırlığı fazla vermeli, yine de sayı en az 4-5 tane olmalı.
      Bu şekilde portföy verimi artar.
      4.Son yılda zirve yapan borsa kapsamında hisse fiyatları yükselince haliyle temettü verimleri de düşüyor, bu süreçte verimi en az düşenlere ağırlık verilmeli, böyle hisseler aynı zamanda çok primli değil de diyebiliriz.
      Kısa vade için TL bazlı bakılabilir.

  13. Halil bey savaş çığırtkanlığı yapılıyor biraz nakite geçmek mantıklımı sizin öngörünüz nedir acaba

    • Bu konuda herkes kendi kararını vermeli.
      Benim stratejim belli:

      “Al, al ihtiyaç kadar sat.”

  14. Halil hocam merhaba,
    3 Hafta kadar önce temettü vermiş bir hisseyi takip etmekteyim. Yayınlamış olduğunuz para girişi tablosuna göre hisse 3 haftalık süreçte sadece 1 gün negatifte diğer günlerin en az 10’unda para girişinde (+)’da görünüyor. Temettü dağıtımından sonraki değer kaybını ve konjonktürel volatiliteyi anlarım da para girişi olan bir hisse neden % 7-8 değer kaybedebilir?

  15. Hocam kusura bakmayın biraz kafam karıştı anlamaya çalışıyorum şu an benim aselsanda 5000 lotum var ve bunu yıl sonuna kadar tutmayı düşünüyorum verecekleri temettü lot sayısına göremi yoksa TL tutarına göremi veriliyor

  16. Hocam merhaba.
    Ben Sasa’yı bir süredir takip ediyorum. İlk olarak al sat üzere bu işe girdim kısa zamanda tamamen şans ile bi miktar kazandım ama şuanda sizin tavsiyelerinizin önemini anlamış durumdayım. Benim size sorum, bundan 10 sene sonrasını düşünerek bir yatırım yapmak istememden kaynaklı.
    *Bugün 1000 lot Sasa aldığımı varsaysak, son 3 yıldır bedelsiz ve temettü verimiyle beraber düşününce 10 sene sonra (biliyorum bilmek imkansız ama tahminen) ne kadar lotum ve tahmini ederi ne kadar olabilir? en azından 10 sene bekleteceğime değer mi? Elimdeki para çok değil o nedenle farklı hisselere bölsem mi yoksa sadece tek birinde mi bekletsem bilemiyorum. Fikriniz nedir hocam?

    • Ne kadar hisse olur’un cevabı şirketin bedelsiz ve temettü geleneğini devam ettirmesine bağlı.
      Fakat sağlıklı portföy için riski en azından 3-5 hisseye dağıtırsanız daha iyi olur diye düşünüyorum.

      • daha çok farklı sektörlerden 3-5 hisse şeklinde anlıyorum bunu hocam. öyle de yapacağım büyük ihtimalle.. zahmet edip tek tek bizlere cevap veriyorsunuz, bizler de sizin gibi hocalarımız sayesinde bilinçli şekilde yatırım yapmayı öğreniyoruz.
        bilmek güzel fakat bilgiyi paylaşmak en kutsal şey. teşekkür ediyorum.

  17. Sn. Halil bey ;
    Merhaba ;

    Borsada hisse senedi gibi işlem gören Borsa Yatırım Fonları ( BYF ) mevcut. Bu BYF ler ile ilgili bilgi verebilirmsiniz. ( GMSTR, GLDTR, BNKTR örnek ).

    BYF ler Bistte hangi Endekte yer alıyorlar.

    Teşekkürler.

  18. Yatırım fonu olarak geçiyorlar, endeks ile ilgisi yok bunların direk olarak ama ilgili enstrümanın hareketlerine bağlılar.

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir