2020 Buhur25 Ocak-Mayıs Ayı Kıyaslamalı Getiri Tablosu

Buhur25 Uzun Vadeli Yatırım (UVY) İzleme Listesinde 2020 Ocak – Mayıs ayı sonunda ECILC birincilik koltuğunda yerini korudu.
.
İlk üç sıra bu ay da değişmedi;

1. % 53,97 getiriyle ECILC,

2. % 44,13 getiriyle ASELS,

3. % 33,79 getiriyle ODAS.

*

Son üç sırada;

1.% -32,41  kayıpla TUPRS,

2.  % -20,73 kayıpla KAREL, (geçtiğimiz ay listeye girerken yerine geçtiği hissenin zararını üstlendiği için)

3. % -14,62 kayıpla ALARK.

.

Endeksler ve Türev Yatırım Araçları Getirileri;
.

1. BUHUR25 % +2,10

2. XTM25 % -13,88

3. XU100 % -7,78

*

USD/TL % +14,81

GLDGR/TL % +31,18

Tahvil Faizi % +4,90

getiri tablosu

27 Comments

  1. Halil hocam emekleriniz için teşekkürler öncelikle. Oyuncu kadrosunda değişiklik olacak mı? Merakla yeni oyuncuları bekliyorum. Saygılar

  2. Dün bir haftadır tuttuğum Odas ve Dgklb yanına Asels-Hktas-Sasa-Toaso-Gusgr-Sise almıştım. Sise bugün karanlık odada indi 10 kuruşunu. Yanında portföyümde Garan-Dohol-Tavhl var. Odas lotlarımın %60’ını sasa-hktas-gusgr-dohol dörtlüsünü almak için harcadım, umarım ileride pişman olmam.

    • İnş. pişman olmazsınız diyelim, telefon üzerinden borsa-hisse konusunda yazmıyorum, buradan parça parça yazarsanız sevinirim. Büyük mesaj gitmiyor dediğiniz için diyorum.

  3. Deva’ya 2 yıldır bakmamışsınız. Bilançolar böyle devam ederse güçlü bir aday olur sağlık hisselerinde. Ecilc’in ilaçla bağının kalmadığını okumuştum. Bist 30 içinde ne sağlık ne bilişim ne turizm hissesi olması da borsamızın ayrı bir ayıbı. endeksler bankalar ve sanayii şirketleriyle dolmuş. kap’ta otomotiv için ayrı bir sektör olmayışı, ayrıca. bir düzine alakalı hisse var, tek çatı altında görmek gerektiğini düşünüyorum. düzenli ve disiplinli bir çalışma yapılmamış. yıl sonunda açılan Yksln’yi borsaistanbul’un a-b-c-d payları listesinde göremedim mesela. 6 ayda ekleyip güncellemek kimsenin aklına gelmemiş. Kamuya bildirimde eksiklik cezasının karşılığı olarak, yatırımcıyı bilgilendirmemektir bu, kaynağın bizzat kendisi tarafından. O hissenin hangi pay grubuna ait olduğunu bilmeliyim. Bunu yapması gereken de kimine 15 gün kimine kafasına göre 6 ay brüt cezası verip hiçbir spekülasyona engel olamayan bist’in ta kendisi. Deva çarşamba günü o çukurdan çıkıyor. Tesisleri kapalı, bilançosu yerlerde sürünen Ayces’in, ekiz ve güler grubu kağıtlarının aksine, on misline çıktıktan sonra hala primlenişi de kimsenin dikkatini çekmiyor. İyi kağıtları konuşurken sistemin çürüklüğüne ayan beyan vesikalık çektiren kağıtların da konuşulması gerektiğini düşünüyorum. Veya Kutpo gibi, pınar grubu gibi, hatta pgsus gibi kağıtların neden spekülatörlerin elinden kurtulamadığını.

    • Anladım da ne diyeyim bilemedim. Eleştiriniz sisteme daha çok haklı olarak.
      Beni ilgilendiren kısmı DEVA örneğinden gidersek ben DEVA’yı 3-5 lira aralığında seyrederken çalıştım grafik koydum ama şimdi sıra dışı hareketler yapan ve bana göre nispeten primli bir hisseyi buraya çalışma olarak koyamam, çünkü yarın üzülenler olduğunda başımız ağrır vs. durumları.
      Hayırlısı diyelim, bol kazançlar.

  4. Merhaba hocam Mart ayındaki düşüşe rağmen harika bi getiri sağladı buhur25 hisseleri tebrik ederim.

  5. Deva pahalı demenize istinaden Hektaş pahalı mı onu sorayım.

    Deva fd/dd 3.15, sektör 1.14; hekts 5.91/2.12 ayrıca sasa da 3.18/1.44.

    • Ucuzluk pahalılık çoğu zaman göreceli bir kavram da olabilir.
      Hekts için 9 TL civarında teknik analiz çalıştık, sayfasında var, hedefimiz fazlasıyla gerçekleşti, dolayısıyla düzeltme dinlenmeyi hak ettiğini düşünüyorum.

  6. Dgklb fd/dd 43 küsur ama bilançolar kötü geldiği için bu kadar fark olmuş ve yükseliş bekleniyor. O da ilginç bir örnek. Hektaş’ı bozup düşmesini bekleyeceğim o halde. 5 yıllık hisse başı kar değişimi, fiyat/hbk ile fd/dd sektörel oranlı rakamları üzerine bir excel hazırladım, yeni Buhur listeniz için ben de adaylarımı (30) sunup çaktırmadan size eletmiş olayım:)

    Algyo, Gsdho, Tskb, Sahol, Sise, Alark, Kozal, Indes, Enkai, Kords, Aghol, Toaso, Dohol, Aksen, Sasa, Asels, Nthol, Arclk, Petkm, Ecilc, Hekts, Ulker, Tavhl, Dgklb, Odas, Gusgr, Orge, Goody, Yksln, Oyakc.

    • Benim beklentime göre işlem yapmayın lütfen kendi kararınız beklentiniz önemlidir her zaman.
      Sonuçta yatay bandda da düzeltme olabilir.
      Bol kazançlar dilerim.

  7. Sasa ve Garan ile birlikte üçte birlerini bozdum, duruyor. Orge ve Kords için sermaye çekiyorum kenara, düşerlerse aşağıdan almak için tutacağım önce bir süreliğine. Eggub bu arada büyüklerinin arasından sıyrılıp sürpriz mi yaptı kaptan, ne diyorsunuz?

  8. Ege’den ne çok hisse var ayrıca. İşsizlik had safhada denir bura için hep, ama adı bile istanbul olan borsanın belkemiği sanki burası. Bunun da dillendirilmesi gerektiğini düşünüyorum istanbul göçmeni bir izmirli olarak:) Bunca para kazanılıyorsa neden istihdam yok, bence sorulmalı.

    • Altın sektörünün düşe kalka pozitif olmasını düşündüğüm için.

  9. Teşekkürler. Gubrf altın madeni ihalesini Kozal’dan kapıp kazanınca nisan gibi girmiştim, sonra bekleyemeyip çıkmıştım. Kozal’ın fiyatlarına gelir diyorlar şu şişkinlikte ama fd/dd 15’i bulmuş. Ne diyorsunuz Gübretaş için? Eggub bilançosundan sonra hızlandı artışı. 15’lerden 20’lere gelip, oradan sonra 26’ya dayanmış. Düzeltmesi olursa girilir mi yoksa Kutpo gibi spek kağıda mı dönüşür? Ben Hektaş’ı tutuyorum portföyümde ve yakın dönem hedefi 18. Gübretaş neredeyse ikiye katladı. Uzun vadede 60’lara yolu var derseniz onu da katalım.

    • Karar sizin derim.
      Biz teknik olarak tespitimiz olduğunda yazıyoruz fırsat oldukça, GUBRF’sını 16,00 TL fiyatta yazdığımız gibi…
      Bu aşamada yorumum yok.

    • Hata değil o, Buhur25 güncellemesi sırasında yerine geçtiği hissenin kar ya da zararını üstleniyor, geniş açıklama Buhur25 güncelleme sayfasında var.

  10. PARSAN 20.50 Yİ GÖRDÜKTEN SONRA ŞİMDİLİK 19.50 DE SİZDE FİBOLARA BAKAYIM DEDİM 25 DEN ÇIKARTMIŞSINIZ ARAMA BUTONUYLADA ULAŞAMADIM BUTON ÇALIŞMIYOR PARSANI ARAMANIN ANLAMI YOK BELKİ DİĞER HİSSELERDE LAZIM OLACAK.

  11. Halil hocam merhabalar,portföyümde buhur25 hisselerinden seçtiğim 5 adet hisseye yer verdim sizce portföy genişligim nasıl yeterli midir yoksa fazla mi hisse seçmişim görüşlerinizi merak ediyorum simdiden teşekkür ederim

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir